Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Όταν οι οικονομικές συγκυρίες είναι αμείλικτες τότε την «πληρώνουν» όπως συνήθως τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια. Όπως θα έλεγε κι ένας καλός μου φίλος, «όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα», μα φαίνεται πως πλέον θα τη χάσουμε κι αυτήν με τις αποφάσεις των κυβερνώντων.

«Οι περιστάσεις απαιτούν από όλους να αποδείξουμε έμπρακτα υπευθυνότητα, ωριμότητα, σοβαρότητα. Όλα αυτά που κάποτε μπορεί να θεωρούνταν πολυτέλεια, σήμερα αποτελούν ζωτική αναγκαιότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Συμπέρασμα: Ζωτική αναγκαιότητα για την κυβέρνηση είναι η αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα. Απαίτηση των καιρών η περικοπή των εξόδων, των περιττών εξόδων. Ξεχάστε ταξίδια, φαγητό, ένδυση, γάλα για το μωρό, πάνες και τα συναφή. Θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να καταφύγουμε στη μοναδική διέξοδο που θεωρούταν πολυτέλεια αλλά θα αποτελεί πλέον ζωτική αναγκαιότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τα ποτά και τα ξενύχτια έτσι ώστε να ισορροπήσουμε στο μονοπάτι της οικονομικής κρίσης του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού του συστήματος. Στην υγεία μας…

Σχόλια

  1. αν έρθει η εποχή της ποτοαπαγόρευσης ισως γεννηθεί μια νέα billie holliday...Δεν είναι κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. Όσοι ασχολούνται με το γράψιμο και το διάβασμα είναι σίγουρα φίλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"