Πατρινή "Πρωτοπορία" για την "Κρεμάλα"

Μέσα σε ζεστό και συγκινητικό κλίμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία» στην Πάτρα παρουσιάστηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου η «Κρεμάλα», το πρώτο μυθιστόρημα του Νίκου Παργινού.
Δεν ήταν και λίγοι οι φίλοι της γραφής και της ανάγνωσης που τίμησαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους, με το Κερκυραϊκό στοιχείο έντονο και διάχυτο στην ατμόσφαιρα. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος κ. Σταυρούλα Σκαλίδη και η συγγραφέας – βιβλιοκριτικός κ. Ελένη Γκίκα, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με τον ιδιαίτερό του τρόπο ο συγγραφέας κ. Αλέξης Γκλαβάς. Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγου «των εν Πάτραι Κερκυραίων» κ. Γιάννης Λιτσαρδόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απορίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Πάτρας ήταν έκδηλο με συνεχείς αναφορές στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης.
«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, απέναντί σας, καταθέτοντάς σας χειροπιαστές αποδείξεις ενός χρέους απέναντι σ’ αυτήν την πόλη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας. «Ένα χρέος που δεν αποτελεί τυπική υποχρέωση, αλλά ουσιαστικό δικαίωμα επιστροφής στις αξίες και τα ιδανικά, στις θέσεις, τις απόψεις και τα όνειρα που δημιούργησα μαζί σας. Άλλωστε την Πάτρα δεν την αποχωρίστηκα ποτέ. Αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μου που θα με ακολουθεί παντού. Είναι εκείνος ο σπόρος της αναζήτησης, της ονειροπόλησης, της νεανικής ανησυχίας που κάρπισε μέσα μου και κατέστησε σαφές στο ίδιο μου το “είναι” πως οι μέρες αυτές, εδώ στην Πάτρα θα με ακολουθούν για μια ζωή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"