ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια καθημερινή ερωτική ιστορία εξελίσσεται στις γραμμές του βιβλίου και βάλλεται από κάθε είδους καιρικό φαινόμενο στη διάρκεια του χρόνου. Ταυτόχρονα μικρές ερωτικές ιστορίες της διπλανής πόρτας ξεδιπλώνονται στα μάτια των πρωταγωνιστών της που γίνονται μάρτυρες των κρυφών τους αποκαλύψεων. Μπορούν οι άσχετες αυτές ιστορίες να καθορίσουν το τέλος της κεντρικής;

Με κάθε είδους καιρό ο έρωτας πάντα βασιλεύει. Μόνο που ο καιρός εν τέλει είναι κι αυτός που φθείρει τον ίδιο τον έρωτα.

Τι κι αν χαλάσανε οι καιροί, τι κι αν μπαγιάτεψαν οι έρωτες; Σε χαλεπούς ερωτικούς καιρούς οι καθημερινές ερωτικές ιστορίες πάντα θα στολίζουν με συνθήματα τους παράπλευρους τοίχους της διαδρομής μας. Φθάνει να στρέψουμε το βλέμμα να διαβάσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματά τους.

Λένε πως δεν φτιάχνεται ο έρωτας με καλούπια. Δεν έχει ετικέτες. Είναι η επικράτηση της φαντασίας επί της λογικής. Από την άλλη κι ο καιρός έχει γυρίσματα, λογική δεν έχει. Με τον έρωτα περάνει ο καιρός, με τον καιρό περνάει ο έρωτας. Ή μήπως όχι;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΓΙΝΟΥ

Ο Νίκος Παργινός γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1971. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου και αποφοίτησε το 1995. Από το 1997 συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά της Κέρκυρας δημοσιεύοντας άρθρα και σκίτσα. Σκίτσα του Νίκου Παργινού έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στην «Ελευθεροτυπία», στην οικονομική εφημερίδα «Ευρωοικονομία» καθώς και σε εφημερίδες της Κέρκυρας και της Πάτρας. Ασχολείται με τη ζωγραφική και συμμετείχε στο παρελθόν σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ έχει κατασκευάσει κατά καιρούς και σκηνικά για θεατρικές & χορευτικές παραστάσεις. Τον Φεβρουάριο του 2006 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Άγκυρα" το πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο: "Κρεμάλα", από τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Σύγχρονοι Ορίζοντες" το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο: "Με τον έρωτα περνάει ο καιρός, με τον καιρό περνάει ο έρωτας", ενώ σύντομα επίκειται και η έκδοση του τρίτου του μυθιστορήματος με τίτλο «Το Τάγμα της Ελπίδας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"

Τα όνειρα και τα σκουπίδια