36 και βάλε

Πως τον μετράμε αλήθεια το χρόνο; Μπορούμε αλήθεια να τον μετρήσουμε με μέρες, μήνες, χρόνια; Μπορούμε να τον μετρήσουμε με στιγμές; Στιγμές που πέρασαν και που άφησαν αναμνήσεις και αποδείξεις ζωής στο διάβα τους; Ίσως μόνο με αποδείξεις αγάπης και ευτυχίας να μετριέται ο χρόνος. Με αγκαλιές στα ηλιοβασιλέματα, με κλεφτές ματιές ευτυχίας, με χάδια και έρωτες στις ακροθαλασσιές, με γευστικά φαγοπότια και μουσικά γλέντια, με παραγωγικές συζητήσεις και έξυπνες ρήσεις, με απολαυστικές περιπέτειες και ελπιδοφόρα όνειρα.
Ναι, μάλλον για μένα ο χρόνος μετριέται με στιγμές. Προσωπικές στιγμές. Στιγμές που έρχονται και επιζούν στο υποσυνείδητό μας, επανέρχονται και στοιχειώνουν τα δευτερόλεπτα του τώρα με το τώρα του τότε.
13.149 μέρες δείχνει ο καθρέπτης απέναντί μου. 36 χρόνια. Να μπω στον κόπο να τις μετρήσω τις στιγμές; Σημάδια χρόνου στο διάβα τους. Σημάδια ανεξίτηλα που μένουν και χαράσσουν ουλές και στίγματα. Ο πρώτος έρωτας, οι παιδικοί φίλοι, τα σχολικά χρόνια, οι φοιτητικές τρέλες, τα χρόνια του στρατού, όλα. Όλα σε εικόνες που κυλούν και αλλάζουν τις όψεις του καθρέπτη απέναντί μου. Κεράκια ελπίδας που σβήνουν στο χάρτη της καθημερινότητας με το πέρασμα του χρόνου. Γενέθλια.Να τα γιορτάσω ή να μην τα γιορτάσω τα χρόνια;

Σχόλια

  1. Καλέ εσύ δεν θα τα γιορτάσεις τα χρόνια; Στην ηλικία σου και τα γιορτάζουμε (μεταξύ μας, πάντοτε τα γιορτάζουμε) και τα μετράμε τα χρόνια! Να τα γιορτάσεις λοιπόν και να σε γιορτάσουμε και να σε χαιρόμαστε και να τα χαίρεσαι τα χρόνια! Να είσαι ευτυχισμένος και πολύχρονος και να γράφεις πάντα όμορφα και σπουδαία βιβλία (ευχαριστώ για το τάγμα λέμε και για την ελπίδα) Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα πάλι, άλεφ φιλέορτον πάντα για φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χρόνια σου πολλά! :))))))
    (Μα, καλά τι γίνεται, καλέ άλεφ; Όποιο ιστολόγιο επισκεφθώ σε βρίσκω να δίνεις ευχές, πώς το είπες το ωραίο σου "φιλεορτον"...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα τα γιορτάσεις!!!!!!!!!
    Να ζήσεις!!!!!!!!
    Χαρούμενος και Υγιής!!!!
    Την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή να γιορτάζεις!!!!!!

    (Περαστική ήμουν, φώτα είδα, γλυκά είδα....)

    Η Κυρά των Γλάρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και καλά κι απο 'δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @alef
    Καλό μου άλεφ σε ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.

    @scalidi
    Σταυρούλα μου, σε ευχαριστώ για τις ευχές.

    @ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
    Αγαπητή Κυρά των Γλάρων σε ευχαριστώ για τις ευχές αν και περαστική. Ελπίζω να περνάς τακτικά από δω και πέρα.

    @Tiverius
    Κληρούχα μου, σε ευχαριστώ για τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12:10 μ.μ.

    φιλε τωρα το ειδα, εστω και αργα πολλες ευχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"