Το ταξίδι του "Έρωτα" στην Πάτρα

Μέσα σε ζεστό και συγκινητικό κλίμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία» στην Πάτρα παρουσιάστηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου το δεύτερο μυθιστόρημα του Νίκου Παργινού «Με τον έρωτα περνάει ο καιρός με τον καιρό περνάει ο έρωτας» σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος των Κερκυραίων της Πάτρας και οι εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες».

Πολλοί φίλοι της γραφής και της ανάγνωσης τίμησαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους, με το Κερκυραϊκό στοιχείο να δεσπόζει. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο του μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου των Κερκυραίων της Πάτρας και φιλόλογος κ. Γιάννης Λιτσαρδόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Σε εποχές τόσο πεζές σαν τη δική μας, το να επενδύει κάποιος συγγραφικά, αισθανόμαστε πως είναι ένας μικρός ηρωισμός. Αυτόν τον ηρωισμό τιμάμε με την αποψινή συλλογική μας παρουσία και ευχόμαστε στον Νίκο να έχει για πολλά χρόνια το κέφι και το μεράκι το συγγραφικό, που είναι έκδηλο και μέσα στον καρπό του μόχθο του, που νοστιμίζει τη ζωή του».

Η δημοσιογράφος – σύμβουλος επικοινωνίας κα Ζέτα Ζάχου αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στο συγγραφικό έργο του Νίκου Παργινού. «Ο Παργινός μαστορεύει περίτεχνα τη διήγησή του αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η ψίχα της ιστορίας του. Ο ρεαλισμός του μαγεύει και μας οδηγεί σε μέρη που λάμπουν τα λυχνάρια της ζωής. Μας δίνει στιγμές που η ψυχή διστάζει, καθώς ζαλίζεται, ανάμεσα στην παλιά και την καινούργια μέρα, μην τολμώντας ούτε να αντιμετωπίσει τη μια ούτε να θυμηθεί την άλλη».

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με τον ιδιαίτερό του τρόπο ο συγγραφέας κ. Αλέξης Γκλαβάς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απορίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Πάτρας ήταν έκδηλο με συνεχείς αναφορές στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, απέναντί σας, καταθέτοντάς σας χειροπιαστές αποδείξεις ενός χρέους απέναντι σ’ αυτήν την πόλη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας. «Ένα χρέος που δεν αποτελεί τυπική υποχρέωση, αλλά ουσιαστικό δικαίωμα επιστροφής στις αξίες και τα ιδανικά, στις θέσεις, τις απόψεις και τα όνειρα που δημιούργησα μαζί σας. Άλλωστε την Πάτρα δεν την αποχωρίστηκα ποτέ. Αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μου που θα με ακολουθεί παντού. Είναι εκείνος ο σπόρος της αναζήτησης, της ονειροπόλησης, της νεανικής ανησυχίας που κάρπισε μέσα μου και κατέστησε σαφές στο ίδιο μου το “είναι” πως οι μέρες αυτές, εδώ στην Πάτρα θα με ακολουθούν για μια ζωή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"