ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Ο Νίκος Παργινός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 6 Αυγούστου του 1971. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κέρκυρας το 1989 και σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών από όπου και αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1995.
Από το 1997 συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά της Κέρκυρας δημοσιεύοντας άρθρα και σκίτσα. Πληθώρα κειμένων και άρθρων του έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται στις εφημερίδες «Κερκυραϊκό Βήμα», «Η Κέρκυρα Σήμερα», «ΑΝΑγνώστης», «ΠλΟΥΣ της Κέρκυρας», «Τα Κερκυραϊκά Νέα», «Άποψη», «Ελευθερία», «Θιναλίων», καθώς και στα περιοδικά «EXIT στην Κέρκυρα» όπου διατηρούσε μόνιμη στήλη με την ονομασία «Εφαρμοσμένη Μερφολογία», «Image Κέρκυρα» με τη μόνιμη στήλη «Κερκυραϊκά Μπουγελιόματα» και «Βήματα».
Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στην «Ελευθεροτυπία», στην οικονομική εφημερίδα «Ευρωοικονομία» καθώς και σε εφημερίδες της Κέρκυρας, όπως «Η Κέρκυρα Σήμερα», «ΑΝΑγνώστης», «Θιναλίων», «Ο ΠλΟΥΣ της Κέρκυρας», στην εφημερίδα «Τετράπολις» της Κέας, «Dali News» της Πάτρας, καθώς και στο περιοδικό «ΕΧΙΤ στην Κέρκυρα». Ασχολείται με τη ζωγραφική και συμμετείχε στο παρελθόν σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Πάτρα, ενώ έχει κατασκευάσει κατά καιρούς και σκηνικά για θεατρικές & χορευτικές παραστάσεις.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα. Σπουδάζει Βυζαντινή Μουσική και αποτελεί μέλος της Βυζαντινής χορωδίας Ι.Ν. Αγίων Πάντων Κέρκυρας.
Το 2006 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Άγκυρα" το πρώτο μυθιστόρημά του με τίτλο: "Κρεμάλα". Ακολούθησε το 2009 από τις Εκδόσεις "Σύγχρονοι Ορίζοντες" το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο: "Με τον έρωτα περνάει ο καιρός, με τον καιρό περνάει ο έρωτας", ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο: «Το Τάγμα της Ελπίδας». Το 2014 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις "Καλλιγράφος" το τέταρτο μυθιστόρημά του με τίτλο: "Ο κανόνας της ορθής γωνίας" και ακολούθησαν η συλλογή διηγημάτων "Ο Σκαλιστής των Μπαστουνιών" το 2016 και το αφήγημα "Φάρος Ζωής" το 2017 από τις Εκδόσεις "Φιλύρα". Τον Μάρτιο του 2019 κυκλοφόρησε το νέο ιστορικό μυθιστόρημά του "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων" από τις Εκδόσεις "Διάπλαση"
Το Κερκυραϊκό κοινό τον ανέδειξε το 2010 «Λογοτέχνη της χρονιάς» στα Κερκυραϊκά Βραβεία CRF ACT  μεταξύ καταξιωμένων ομοτέχνων του.
Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα στη διεύθυνση: www.parginos.gr καθώς και το προσωπικό ιστολόγιο «Έμπνευση» στη διεύθυνση: http://nikosparginos.blogspot.com.
Eίναι παντρεμένος με τη δασκάλα Δήμητρα Καραμπίνη, με την οποία έχουν μια κόρη κι έναν γιο και ζουν μόνιμα στην Κέρκυρα.