Αλήθειες


Μικρές καθημερινές αλήθειες γεμίζουν τη ζωή μας. Μας αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Έχουν κι αυτές τις ώρες τους. Φωτεινές και σκοτεινές ώρες. Είναι στιγμές αποκάλυψης, βαθιές βουτιές στα ενδότερα του ίδιου του εαυτού μας. Είναι κομμάτια ενός σύνθετου παζλ που έρχονται για να συμπληρώσουν με τις εσοχές και τις εξοχές τους την παρουσία μας στο συμβατό μας κόσμο.
Στιγμές αλήθειας μπροστά στους καθρέπτες, στη μέση του δρόμου, στην πρώτη γουλιά μιας δροσερής μπύρας, την ώρα της περισυλλογής, την ώρα του φλερτ, την ώρα της δράσης και της ηρεμίας. Στις μεγάλες επιτυχίες και τις αποτυχίες που μας βασανίζουν. Την ώρα της γραφής, της μοναξιάς και της παρέας, εδώ, απέναντι από το είδωλο της οθόνης του υπολογιστή, όπου λέξεις, προτάσεις και γραμμές συνθέτουν τα μονοσήμαντα παζλ της αποκάλυψης του τώρα. Είναι στιγμές προσωπικής έμπνευσης γαρνιρισμένες με μπόλικο λίπασμα αυτογνωσίας που ωριμάζουν στο δευτερόλεπτο και που μας μεταφέρουν ένα σκαλοπάτι παραπέρα στο δρόμο της επιστροφής μας. Και είναι μονόδρομος η εξεύρεση ετούτου του μονοπατιού της σύνθεσής τους. Ετούτων των σημαντικών στιγμών.
Γι’ αυτό ψάξτε! Ψάξτε στους καθρέπτες των πρωινών, στους δρόμους της καθημερινότητάς σας, στα ηλιοβασιλέματα του έρωτά σας, στις ώρες της ηρεμίας και της δράσης, στις ώρες της γραφής και της ανάγνωσης. Οι μικρές αλήθειες υπάρχουν κάπου εκεί, ίσως τώρα, για όλους. Αρκεί να ψάξουμε λίγο και να τις βρούμε.

Σχόλια

  1. Μικρές αλλά τόσο μεγάλες και καταλυτικές αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκαιο. Πόσο όμως τελικά τις επιζητούμε αυτές τις μικρές και καταλυτικές αλήθειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τις επιζητούμε τις μικρές αλήθειες. Έρχονται και μας βρίσκουν όμως σχεδόν πάντα εκείνες σε ανύποπτες στιγμές. Και ενώ είμαστε εντελώς απροετοίμαστοι για να τις δεχθούμε. Δεν είναι που δεν υποψιαζόμαστε πως κάποτε θα βγουν στην επιφάνεια. Είναι που τις θάβουμε βαθιά για ολόκληρες ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"