Ψίθυροι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ψιθύρων. Ένα ηλιοβασίλεμα, μια παραλία, ένα μεσημέρι κάτω από τα δένδρα, ένας καφές στην πλατεία, μια νυχτερινή τσάρκα για μια μπύρα.
Οι ψίθυροι είναι μουρμουρητά μονότονα που εισβάλλουν ήρεμα στον κόσμο της καθημερινότητάς μας και μεταφέρονται με το φλοίσβο των κυμάτων, με το θρόισμα των φύλλων, με το φλύαρο κελάηδισμα των πουλιών, στα ντεσιμπέλ της νυχτερινής μας διασκέδασης. Είναι προσωπικοί κώδικες μυστικών που σπάνε το περίβλημα της φρούδας προστασίας μας και μεταφέρουν αλήθειες μέσα από τους ήχους της μοναξιάς και της παρέας μας.
Ναι, δεν θέλεις πολύ για να τους ακούσεις ετούτους τους παράξενους ψιθύρους. Είναι σύνθετοι κώδικες που σπάνε εύκολα αρκεί να δείξεις τη διάθεση να συνεργαστείς με το θείο που σου στέλνει μηνύματα με τρόπους ανθρώπινους και θεϊκούς συνάμα. Να δεις την ουσία στις όποιες ιαχές τους. Να ψάξεις την αλήθεια στη φλύαρή τους μονοτονία. Και τότε, τότε να ξέρεις πως το ηλιοβασίλεμα πάντα θα έχει κάτι να σου πει όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις. Το κύμα πάντα θα σου μεταφέρει το ξεχασμένο μύνημά του στο μπουκάλι που σφράγιστηκε ειδικά για σένα, τα φύλλα θα μουρμουρίζουν αιώνια για σένα σε χαμηλούς τόνους τα μυστικά που σε αφορούν, κι ο κόσμος θα είναι σύμμαχος στην όποια αλήθεια σου. Αρκεί να συντονιστείς στο χορό των ψιθύρων. Εμπρός λοιπόν...

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12:03 μ.μ.

    Tι ωραια χρώματα που διάλεξες για να ''στολίσεις'' αυτο το post,ή μαλλον τι ωραίο συνδυασμο χρωμάτων.

    Οσο για τους ψιθυρους,ετσι οπως το λες,μπορουμε μεσα σε αυτους να ακούσουμε τα μηνυματά τους μονο προς εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3:04 π.μ.

    Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
    »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4:31 π.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"