Άνθρωποι είμαστε...

Έρχονται στιγμές που μπλέκεις θες δε θες με λάθος ανθρώπους. Νιώθεις πως τα λάθη του παρελθόντος σε στιγματίζουν. Και συνήθως διαπιστώνεις αργά τις εκπτώσεις, τις παραλείψεις και τους συμβιβασμούς σου. Το να μπλέκεις με λάθος ανθρώπους τη λάθος στιγμή είναι οδυνηρό. Μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος σε άσχημα κόλπα. Μπορεί να βρεθείς με κασμάδες στο παρμπρίζ.

Μια εβδομάδα εγώ είδα την άλλη όψη του νομίσματος. Μια παρέα φίλων με ταξίδεψε με την παρουσία της στο νησί των Φαιάκων. Συζητήσεις και αναλύσεις, παρουσιάσεις και δείπνα, βόλτες και τα συναφή έδωσαν άλλη πνοή στον καλοκαιρινό καύσωνα που μας ταλαιπώρησε αυτές τις μέρες. Τι να πω για τον Δημήτρη και την οικογένειά του με τα φανταστικά πιτσιρίκια, την Μάουρα και τον Άγγελο, τι να πω για τον Γιάννη και την οικογένειά του με τη μικρή μπέμπα που ήταν όλα τα λεφτά, τι να πω για την Ελένη, τον Γιώργο, τον Μάκη και τον Αντώνη. Χάρηκα τόσο πολύ τις συζητήσεις μας που θα μου λείψουν. Φτώχυνε το νησί με την αναχώρησή τους.
Τώρα που το σκέφτομαι, κάτι τέτοιες στιγμές, κάτι τέτοιες συναντήσεις αναδεικνύουν τις λάθος στιγμές και τους λάθος ανθρώπους της ζωής μας. Γιατί οι κασμάδες στο παρμπρίζ συνήθως δεν φαίνονται, κι αυτές οι πληγές τους μπορεί να μην καταστρέφουν περιουσίες αλλά προξενούν ζημιές.
Καλοί μου φίλοι, να είστε πάντα καλά. Η Κέρκυρα θα σας περιμένει πάντα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9:31 π.μ.

    φιλε Νικο,

    το σχολιο σου μεγαλη αληθεια. Μεγαλος στοχος ζωης να αναζητας τους ομοϊδεατες, τους συντονισμενους.

    Η χαρα ολη δικη μας, η παρεα σου εξαιρετικη. Θα τα πουμε συντομα πιστευω, ειτε εδω, ειτε εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντα με τετιους φιλους ευχωμαι να εισαι, αγαπητε μου. Ευχες για καλο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://kofidispower.blogspot.com Έμαθες για το το πιο κουλ ελληνικο blog? Όοοοοοχιι? Φίλε/η έχεις μείνει πολύ πίσω.. Μπες αμέσως και άσε τον εαυτό σου να καλπάσει ανάμεσα στα υπάρτατα πνευματικά μονοπάτια της φαντασίας και της παθιασμένα ενδιαφέρουσας αρθρογραφίας. Μην χάνεις όυτε λεπτό..Η λεκτική σου λύτρωση σε περιμένει...
    (βάλε με και στα links σου..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κι εμείς νιώθουμε ότι βρήκαμε ένα αληθινό φίλο στην Κέρκυρα. έχεις πολλούς χαιρετισμούς από τη Μάουρα και την υπόλοιπη οικογένεια. Έχω μπροστά μου τη ζωγραφιά που έκανε για σένα, θα σου τη στείλω με την πρώτη ευκαιρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όμορφα νίκο, πραγματικά σημαντικό να βρεις ανθρώπους να επικοινωνείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"