Ο τοίχος: Το δέκατο έκτο άρθρο

Σύνθημα 87ον: ΑΝΑΡΘΡΟΙ 16 άρηδες
Άρθρο ήταν και δεν μπορούσε να αντισταθεί στη μονοτονική αντίληψη των κυβερνώντων που για χάρη της διευκόλυνσης των ιδιωτικών κεφαλαίων αποφάσισαν να περικόψουν το άρθρο από τα λαϊκά πεζά. Κάποια στιγμή θα έπρεπε να καταργηθεί κι αυτό, τόσα και τόσα καταργήθηκαν στο διάβα του χρόνου… Όταν τα πνεύματα, οι δασείες, οι περισπωμένες και οι οξείες μάς έχουν αφήσει χρόνους, ώρα του ήταν και του άρθρου 16. Και πλέον οι 16άρηδες θα μείνουν άναρθροι. Χωρίς ουσιαστικό λόγο. Γεγονός που τόλμησαν περίτρανα να διαψεύσουν στη χθεσινή τους μεγαλειώδη πορεία όπου παρέμειναν πνευματώδεις και καυστικοί. Και λόγο έχουν και έναρθρο.

Σχόλια

  1. Ο τοίχος όμως διαθέτει πνεύμα, ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλειώδης πορεία??? yeah, right!

    (πάντως το exit έχει σταματήσει να βγαίνει εδώ και πολύ καιρό, σωστά? - για το slide show λέω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "megaleiwdis"??? "kaustikoi"???

    pou einai i fantasia? pou ola auta ta paidakia pipilane tin ritoria twn politikwn xwris na kanoun to kopo na tin allaksoun estw kai ligw..

    to panepistimio (auto)katastrefetai me tis katalipseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @dodos
    Όσο μπορούμε, φίλε, όσο μπορούμε...

    @spiretos72
    Δεν ήταν μεγάλη η πορεία? Όσον αφορά το ΕΧΙΤ έκανε τον κύκλο του, αλλά θεωρώ πως αυτός ο κύκλος ήταν από τους περιεκτικότερος εκδοτικά στην Κέρκυρα.

    @nikolia
    Οι καταλήψεις είναι καταστροφικές για τα Πανεπιστήμιά μας. Καταστροφικό είναι και το σημερινό σύστημα εκπαίδευσης. Πρέπει να αλλάξει. Προς το καλύτερο. Τουλάχιστον αυτά τα παιδιά δεν μένουν αμέτοχα και απαθή. Νοιάζονται και παθιάζονται για το μέλλον τους. Όσο για το καυστικό τους χιούμορ είναι προφανές πως οι κρίσεις είναι πάντα υποκειμενικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"