Τα σκίτσα του Μωάμεθ μυρίζουν λιβάνι;

Πολλές φορές αναρωτιέμαι σε τι κόσμο ζούμε τελικά. Δυο σκίτσα του Μωάμεθ από μερικούς τρελούς Δανούς ξεσήκωσαν έναν ολόκληρο Μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της Δύσης μέσω της απειλής ενός πολέμου με θρησκευτικό άρωμα. Ετούτη η τραγωδία και η οδύνη στη Μέση Ανατολή, από την άλλη, αφήνει ασυγκίνητη μια ολόκληρη ανθρωπότητα, ακόμα κι αυτούς τους ίδιους τους Μουσουλμάνους.
Η χώρα των κέδρων μετατρέπεται στο νέο κοσμικό εφιάλτη της ανθρωπότητας. Η μιζέρια του πολέμου σ' όλο της το μεγαλείο. Πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, τραυματίες και νεκροί άμαχοι και παιδιά. Παιδικές υπογραφές στις βόμβες του πόνου και του αίματος στους ιερούς πολέμους που διδάσκονται στα σχολεία και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στους εκπαιδευτικούς πολέμους της νέας εποχής.
Ναι, ετούτος ο πόλεμος είναι γεμάτος παιδικά μάτια χωρίς χαμόγελα, χωρίς ελπίδα, παρά μόνο με δάκρυα. Η μαγεία του πολέμου, λοιπόν, σ' όλο της το μεγαλείο και η ανθρωπότητα στο ρόλο θεατή να παρακολουθεί τρώγοντας αμέριμνα πασατέμπο εβραϊκής προέλευσης, πίνοντας Coca - cola, εξαργυρώνοντας το τίμημα του εισιτηρίου της στα βενζινάδικα του κόσμου.
Οι μέρες της παντοδυναμίας των Αμερικανών μαστίζονται από τον καλπασμό της τρομοκρατίας στον πλανήτη. Ποιος τελικά είναι ο τρομοκράτης που σκορπά με τις πράξεις και τις ενέργειές του τον τρόμο και τον θάνατο στον κόσμο; Η απάντηση στη βία θα είναι πάντα η βία. Εστίες πολέμου στο Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια, ως πότε αλήθεια; Ο τρόμος των κρατών είναι ετούτη η έπαρση και η αλαζονεία της μονοκρατορίας, η νέα τάξη πραγμάτων. Αποφασίζουμε και διατάζουμε. Ως πότε, λαέ του κόσμου;
Αλλά και η γη της Επαγγελίας που επιθυμούν διακαώς οι Εβραίοι λόγω υπεράνω υποσχέσεων είναι στρωμένη με αίμα αθώων και κορμιά αμάχων. Αρκεί ένας ανώδυνος φωσφορούχος ψεκασμός με τηλεκατευθυνόμενες βόμβες υψηλής ακρίβειας και μια περίοδος χάριτος του Δυτικού κόσμου για την απαραίτητη προώθηση των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη της.
Η Γη μετατράπηκε με την ενοχή μας σε πλανήτη όπου κροκοδείλια δάκρυα από κοντές Λίζες εξαργυρώνουν επιταγές εμπορίου όπλων και ανθρώπινης ανοχής. Ένας πλανήτης που γεμίζει αποστρατικοποιημένες ζώνες γεμάτες νάρκες και πληγές πολέμου σε μια ουτοπία ειρήνης που φρουρείται από στρατιώτες με όπλα.
Πόσο αγνές είναι τελικά όλες οι αυταπάτες των θερμόαιμων οπαδών όλων των ρευμάτων του κόσμου; Πόσο υλιστές και πόσο ιδεαλιστές είμαστε στους ίδιους τους πολέμους της καθημερινότητάς μας που μας περιτριγυρίζουν και μας στοιχειώνουν; Ίσως τελικά όλα να γίνονται για το πετρέλαιο. Ίσως γι’ αυτό να σιωπούν οι Μουσουλμάνοι. Ίσως γιατί φαίνεται να απολαμβάνουν την αύξηση της τιμής του στους πολιτικούς σχεδιασμούς του μέλλοντός τους. Ίσως όλα να γίνονται για τα όπλα. Για το άνοιγμα των αγορών και την περασμένη ημερομηνία λήξης τους. Ίσως όλα να γίνονται για μια ιδέα. Εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Εσείς;


Άρθρο του Νίκου Παργινού για την εφημερίδα "Η Κέρκυρα Σήμερα"

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6:55 μ.μ.

    Σας επισκέπτομαι και εδώ, με όλο το θάρρος, θέλω να καταθέσω μία άποψη πάνω στο ζήτημα, το ακόλουθο είναι σχόλιο μου στο άρθρο σας στο Λογόκηπος.

    παραφράζοντας τον τίτλο ρωτάω:

    Το λιβάνι μυρίζει σαν πετρέλαιο;

    να κανω μια αλλη ερωτηση: σαν πολιτες πως θα νιωθαμε αν ειχαμε έναν "απελευθερωτικό" παράνομο στρατό (μια δηλαδή παραστρατιωτική οργανωση) που έβρισκε μικρές πόλεις και χωρια της Ελλάδας και απο κει εξαπέλυε πυραύλους προς την Τουρκία, ενώ με την δικαιολογία ότι το έργο τους ήταν θεάρεστο και με την απειλή αντιποίνων σε όσες πόλεις δεν τους έκρυβαν, κράταγαν σε ομηρία πνευματική λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές μας;

    Ο μόνος νόμιμος στρατός είναι ο εθνικός, αυτός που πάει στις παρελάσεις, ένας τέτοιος στρατός δεν θα εμφανιζόταν επίσημα, ποιανού δάκτυλος θα ήταν και πόσα προβλήματα με την Τουρκία θα μας δημιουργούσε; Δεν θα απαιτούσαμε να αφοπλιστεί και να μην αναλαμβάνει αυτός τέτοιες "θρησκευτικές και εθνικιστικές" πρωτοβουλίες;

    Η Χεζμπολάχ είναι ένας τέτοιος στρατός, και όταν το Ισραήλ έφυγε από το νότιο Λίβανο η συμφωνία δεν τηρήθηκε, η Χεζμπολάχ εξοπλίστηκε κι από πάνω!
    Ο λαός του Λιβάνου όχι μόνο ζήτησε εξηγήσεις από τον ΟΗΕ αλλά αναζήτησε και τους υπουργούς της χώρας του να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις.

    Φαίνεται ως τώρα καμια σοβαρή προσπάθεια αφοπλισμού των παραστρατιωτικών οργανώσεων στο νότιο Λίβανο δεν έγινε και οι ξένοι δάκτυλοι που μπορει να αποζητούν την αποσταθεροποίηση της περιοχής και μπορεί να είναι από τον Πάπα της Ρώμης μέχρι τους ίδιους τους Ισραηλινούς, από άλλα μουσουλμανικά κράτη μέχρι τις ΗΠΑ, από αυτούς που αντιμάχονται στην παγκοσμιοποίηση μέχρι τους υπέρμαχους της, από τους Ρώσους μέχρι τους Άγγλους, από τους Κινέζους μέχρι θερμόαιμους Λιβανέζους και πάει λέγοντας, τρίβουν τα χέρια τους.

    και μια ακομα ερωτηση: αν κάποιος στοχευε το σπίτι σας (κι ας ΣΑΣ το είχαν χτίσει αυθαίρετα) γιατί θελει να ξεκουμπιστείτε, και μέσα στο σπίτι σας ήταν τα παιδιά σας και η γυναίκα σας, κι αυτός κρυμμένος ανάμεσα στα δικά του παιδιά και τη δική του γυναίκα, θα τον ανατινάζατε ναι ή όχι;

    Πρεπει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει παραστρατιωτική δραστηριότητα και τρομοκρατία σε ποιους ΛΥΝΕΙ τα χέρια και ποιων τα δένει, ως τότε όμως ΚΑΘΕ κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ για να υπερασπίζεται τους πολίτες του, να κάνει ΤΟ ΠΑΝ στα εδάφη του να μην βρίσκουν μέρος να σταθούν τέτοιοι φανατικοί τύποι, ΕΚΤΟΣ βέβαια κι αν αυτοί ακόμα οι κρατικοί υπάλληλοι είναι ξένοι δάκτυλοι.


    -------
    σημειώνω ότι προσπαθώ να δω όσο πιο καθαρά γίνεται το ζήτημα, δεν έχω ούτε φιλοαραβικά ούτε φιλοεβραικά συναισθήματα.
    Προσπαθώ να βρω τον τρόπο που μπορούν να σταματήσουν κάθε είδους εχθροπραξίες και "προληπτικοί πόλεμοι" και να δούμε μετά αν όλοι τηρούν τους όρους και τις συνθήκες και τους κανόνες και κάθονται στα αυγά τους, ποιος θα κάνει το πρώτο φιλοπόλεμο βήμα, αυτόν να πέσουν όλοι οι λαοί του κόσμου να τον φάνε, είτε είναι Εβραίος είτε Άραβας είτε Αμερικανός είτε Έλληνας είτε Τούρκος.

    βλέπετε εσείς άλλη λύση από την πάταξη της τρομοκρατίας και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων; Τουλάχιστον να χάσουν τα προσχήματα κάθε είδους ξένοι δάκτυλοι που έχουν εισχωρήσει ΠΑΝΤΟΥ.

    Γιατί τώρα μας μπερδεύουν - μας μπερδεύουν πάρα πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @nicoletta
    Δεν διαφωνώ με τις απόψεις σου. Θα πρέπει όμως να σου επισημάνω κάτι που ίσως ξεχνάς ή δεν θέλεις να θυμάσαι.
    Καμιά παραστρατιωτική οργάνωση, κανένας παράνομος στρατός, καμιά επανάσταση, δεν ξεκινά και δεν υπάρχει για κάποιο λόγο.
    Η άσκηση βίας από το Ισραήλ σε όλη τη Μέση Ανατολή δημιούργησε όλες αυτές τις παραστρατιωτικές ομάδες που φυσικά και δεν επικροτώ τη δράση τους. Μην ξεχνάμε όμως τις βιαιότητες και τις ακρότητες του Ισραηλινού στρατού. Πριν από τις συλλήψεις των Ισραηλινών στρατιωτών είχαν προηγηθεί απανωτές απαγωγές Παλαινιστίων χωρίς λόγο και αιτία και φυσικά σαν επιχείρημα αυτές οι συλλήψεις και απαγωγές δεν ευσταθούν.
    Η απάντηση στη βια θα είναι πάντα βία. Αυτή είναι η θέση μου. Κανείς δεν θέλει να λυθεί το Μεσανατολικό. Ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Άραβες, ούτε όλος ο κόσμος. Ίσως γιατί θα αποτελεί πάντα μια εστία πολέμου που θα αποτελεί το σταυροδρόμι των εμπόρων όπλων και των οπλικών συστημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10:10 π.μ.

    Δεν ξεχνώ τίποτα ούτε αυτά που θα ήθελα να ξεχάσω.
    Από πότε οι καμικάζι βομβιστες μέσα σε αμάχους έγινε ένα μέσο αντίδρασης στα κακώς κείμενα;
    Επανάσταση θεώρησε ότι έκανε κι ο Παπαδόπουλος. Κύριε Παργινέ, εγώ έχω καταλήξει ότι μόνο η λαϊκή εξέργεση φέρνει αποτελέσματα μέχρι να βγάλει πρωτεργάτες και μέχρι κι οι πρωτεργάτες αυτοί να διαφθαρούν, θέμα ανθρώπινης φύσης αλλά και συστήματος αξιών εκατοντάδων ετών.
    Παράπλευρες απώλειες κάθε είδους βία - εχθροπραξία μπορεί να έχει. Και εγώ δεν τις αποδέχομαι σαν κάτι "μέσα στο παιχνίδι"
    Αλλά όμως θυμηθείτε τις ακρότητες των φανατικών ισλαμιστών προς τις γυναίκες ιδιαίτερα, καθώς και το μίσος που κυριαρχεί ανάμεσα στις σέχτες τους, τα χωριά που εξαφάνισαν οι εξτρεμιστές στην κυριολεξία για ψύλου πήδημα, δηλαδή για θρησκευτικές διαφορές.

    Όπως σας είπα και στο Λογόκηπος, τους Παλαιστίνιους κατέσφαξε κι η Ιορδανία στον λεγόμενο "Μαύρο Σεπτέμβρη" - εδώ τα ίδια τα αραβικά έθνη δεν σηκώνουν πολλά πολλά από "μαχητες".

    Κύριε Παργινέ - κανένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του δεν θα άφηνε ξένες ομάδες με όπλα μέσα στα σύνορά του να αυξάνονται και να πληθύνονται.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή φίλη,

    νιώθω πως τρέφεις μια ιδιαίτερη εκτίμηση προς τις ακρότητες των Ισραηλινών χωρίς λόγο και αιτία.

    Δεν επικροτώ την άσκηση βίας από καμιά πλευρά. Δεν επικροτώ τους καμικάζι βομιβιστές είτε είναι Ισραηλίτες είτε είναι Παλαιστίνιοι. Δεν επικροτώ καμιά πολεμική επέμβαση σε ξένο κράτος είτε είναι από το Ιράκ είτε από τη Ρωσία, είτε από την Αμέρικη, είτε από την Ευρώπη.

    Το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια έχει επιδείξει μια αδιάλλακτη στάση ενάντια στους Παλαιστίνιους, στάση που την πληρώνει με φόρο αίματος όλα αυτά τα χρόνια. Θα μπορούσε να είχε λύσει το θέμα ειρηνικά αλλά χρησιμοποιεί βία για να καταστείλει τη βία. Λάθος. Ένα ακόμα από τα αμέτρητα λάθη των Εβραίων. Θα μου πεις, εδώ σταυρώσαν τον Χριστό, εδώ δεν θα έκαναν λάθος;

    Οι Ισραϊληνοί πρέπει να παλέψουμε όλοι να βρουν την ηρεμία τους. Να αποκτήσουν επιτελους το ήσυχο κράτος τους που τους αξίζει και τους πρέπει. Είναι ιδιαίτερος και πραγματικά αξιοπρόσεχτος λαός. Πρέπει όμως να κάνουμε το ίδιο και για όλους τους άλλους. Παλαιστίνιους, Κούρδους, Λιβανέζους. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Και τούτοι φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Όπως και οι Λιβανέζοι δεν μπορούν να τα έχουν όλα. Δεν μπορείς να διατηρείς επ άπειρο τρομοκρατικές οργανώσεις στα σπλάχνα σου. Είναι λάθος που το πληρώνει τώρα ο απλός κοσμάκης και οι τρομοκράτες θα υπάρχουν και μετά τις επιθέσεις.

    Τι χρειάζεται; Διάλογος και ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Το θέλουν όμως και οι δυο πλευρές ή επιθυμούν την αλληλοεξόντωση; Πάνω σε αυτό το μίσος επενδύουν όλοι. Η Δύση και η Ανατολή. Η Δύση πουλώντας όπλα και η Ανατολή πουλώντας πετρέλαιο.

    Δεν βλέπω ποτέ να λύνεται το θέμα. όσες πολεμικές επιχειρήσεις, βομβιστικές επιθέσεις και επαναστάσεις κι αν γίνουν.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12:09 μ.μ.

    Χμμ, το να λέτε σε κάποιον ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς ένα λαό δεν είναι κακό, αλλά το να λέτε ότι τρέφει εκτίμηση προς τις ακρότητες ενός λαού είναι κακό, και προσβλητικό θα έλεγα.
    Τα ίδια περίπου έχω πει και σε ξένα φόρα και εκεί με βρήκαν κρυφο-φιλοαραβική και κρυφο-αντισημιτικη.

    "Ένα ακόμα από τα αμέτρητα λάθη των Εβραίων. Θα μου πεις, εδώ σταυρώσαν τον Χριστό, εδώ δεν θα έκαναν λάθος;"

    Δεν τον σταυρώσανε μόνοι τους, και δεν τον σταυρώσανε οι ίδιοι (εκείνοι λιθοβολούσαν μέχρι θανάτου--βλέπε πρωτομάρτυρα Στέφανο)-- οι Ρωμαίοι εκτέλεσαν τον Κύριον ημών. Ένα από τα αμέτρητα λάθη τους.

    Όταν λέμε ακρότητες κύριε Παργινέ, δεν εννούμε "εθνικισμούς, ρατσισμούς, εκκαθαρίσεις μειονοτήτων, γενοκτονίες κλπ"; Σίγουρα δεν θα θέλατε να μου προσάψετε τέτοια κατηγορία ε; Ή θέλετε; να το συζητήσουμε το θέμα τότε δημοκρατικά αν το αντέχετε.

    Νικολέττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι το συζητάμε αρκετά δημοκρατικά το θέμα και δεν σου κρύβω πως το χαίρομαι.

    Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Θεωρώ πως κλείνεις τα μάτια σου στις ακρότητες που έχουν εθνικό σήμα και χαρακτήρα πολεμικό. Οι εξτρεμισμοί των τρομοκρατών είναι κατακριτέτοι από όλους κι από μένα πρώτον. Τους κατακρίνεις απροκάλυπτα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Απλά θα πρέπει να παραδεχθείς ότι και οι πολεμικοί εξτρεμισμοί (από όποιους κι αν προέρχονται) είναι κατακριτέοι όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος κι αφορμή. (Μην μου πεις ότι ξύπνησαν ένα πρωι οι Ισραηλινοί και διεπίστωσαν την απαγωγή δυο φανταρων και τα έπαιξαν)... εδώ έχουν τραβήξει τα πανδεινα από τους τρομοκράτες. Αυτοί είναι αστείοι λόγοι...

    Όσο για τον Χριστό. Οι Εβραίοι τον σταύρωσαν και όχι οι Ρωμαίοι. Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Ακολουθούμε το παράδειγμά τους και Τον σταυρώνουμε καθημερινά κι εμείς. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, κάθε καρυδιάς καρύδι.

    Αν δε προσέβαλε ο χαρακτηρισμός μου τον παίρνω πίσω, απλά θα πρέπει να μου ξεκαθαρίσεις.
    Είσαι υπερ των εκκαθαριστικών επιθέσεων τέτοιας πολεμικής κλίμακας και έκτασης με θύματα αθώους; Είναι σαν να θεωρείς ότι ένα χτυπημένο δάκτυλο χρήζει κόψιμο ολόκληρου του χεριού.
    Και μέσα σε αυτές τις επιθέσεις βάλε όποιες θέλεις. (Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, Ιρακ, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Τσετσενία.. παντού. Εγώ δεν είμαι πάντως. Και δεν είμαι κι από εκείνους που κατεβαίνουν στους δρόμους με σημαίες κομμάτων εκτελώντας κομματικές εντολές σε επιλεκτικούς πολέμους. Ούτε από αυτούς που καίνει σημαίες.

    Καταδικάζω εξίσου και το ένα και το άλλο. Εσύ μπορείς; Αν μπορείς, συγχωρεσέ με, παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1:10 μ.μ.

    Υπάρχουν δύο επιλογές τουλάχιστον όταν μιλά κανείς γι'αυτά τα θέματα: να μιλήσει με βάση το συναίσθημα και με βάση την ψυχρή λογική.
    Εγώ ως κυνική μιλώ με βάση την ψυχρή λογική και βέπω τα πράγματα χωρίς τις συναισθηματικές εξάρσεις "τα καημένα τα παιδάκια" όχι γιατί δεν φρίττω κι εγώ με όσα γίνονται με θύματα ΚΑΙ γυναικόπαιδα και δεν οργίζομαι, αλλά γιατί ψάχνω να βρω τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αιτίες και τους πραγματικούς υπαίτιους.

    Και δεν ειναι ουτε το πετρέλαιο ούτε το εμπόριο όπλων, ΑΔΙΑΦΟΡΩ για τα σχέδια των "μεγάλων" όπως αδιαφορούνε κι αυτοί για τους μικρούς και αδιαφορώ για τις κατευθυνομενες ειδήσεις τους.

    Για να θρηνήσεις θύματα μέσα στη χώρα σου, υπάρχει ευθύνη πολιτική, που ξεκινάει από το εκλογικό σύστημα και φτάνει μέχρι την εκπαίδευση, ξεκινά από την διαφθορά μέχρι τους ανεγκέφαλους που βρίσκονται στην εξουσία, από την θρησκεία μέχρι τον φασισμό και τους πατριδοκάπηλους.

    Όποιος διαβάσει αυτά που σας είπα και εδώ και στο Λογόκηπος με ηρεμία και χωρίς φόβο και πάθος θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται καν να απαντήσω στην ερώτηση σας -- το να πάρετε πίσω τον χαρακτηρισμό υπό τον όρο ότι θα κάνω ομολογία "φρονήματος" θυμίζει άλλες εποχές και άλλα συστήματα εξουσίας... όταν προσπαθουσαν άνθρωποι να αποδείξουν ότι δεν είπαν ποτέ ότι πετάει ο γάιδαρος.

    Άλλο το "Θεωρώ πως κλείνεις τα μάτια σου στις ακρότητες που έχουν εθνικό σήμα και χαρακτήρα πολεμικό." κι άλλο το "Αν δε προσέβαλε ο χαρακτηρισμός μου τον παίρνω πίσω, απλά θα πρέπει να μου ξεκαθαρίσεις. " και το "νιώθω πως τρέφεις μια ιδιαίτερη εκτίμηση προς τις ακρότητες των Ισραηλινών χωρίς λόγο και αιτία."

    Θα τον πάρετε πίσω εάν! Εάν τι;
    Ποιος έχει κλείσει τα μάτια και δεν βλέπει;

    Αλλά εν πάσει περιπτώσει, ναι, ο γάϊδαρος δεν πετάει.

    Η αράχνη που γεννά το νήμα όμως, και πάνω στον ιστό της βρίσκονται οι άνθρωποι, πετάει;


    Κύριε Παργινέ οι Ρωμαίοι σταύρωσαν και οι ηθικοί αυτουργοί ήταν οι Γραμματεις και οι Φαρισαίοι, δηλαδή τα πτριαρχικά ιερατεία.

    Και όπως τότε ακόμα η "λατινική" Δύση ΝΙΠΤΕΙ τας χείρας της.

    να'στε καλα, και μπορείτε να νομίζετε ό,τι θέλετε, ο τόνος μου πλέον διαμορφώνεται με βάση τον όρο που θέσατε.

    Ο νοών νοείτω.
    Νικολέττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να θεωρείς πως δεν χρειάζεται να απαντήσεις στην ερώτησή μου και στην ουσία να μην απαντάς γιατί η απάντηση με δικαιώνει. Μην τα θεωρείς όλα αυτονόητα. Εγώ τουλάχιστον δεν τα θεωρώ και στην περίπτωσή σου, φαίνεται πως δεν κάνω λάθος.

    Για να τελειώνουμε.

    Καταδικάζω κάθε τρομοκρατική επίθεση από όποιον κι αν προέρχεται.
    Καταδικάζω κάθε πολεμική επίθεση εναντίον αμάχων χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία από όποιον κι αν προέρχεται.
    Καταδικάζω κάθε έξυπνο που μιλά για τον πόλεμο πετώντας εξυπνάδες χωρίς να έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης όπως κάποτε βρέθηκα εγώ και κινδύνεψα να έρθω οριζοντιοποιημένος για μια βραχονησίδα.
    Καταδικάζω κάθε μορφή βίας και όλους αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την συντηρούν.

    Όσο για σένα, Νικολέττα, από το να επιρρίπτεις ευθύνες στην Κυβέρνηση του Λιβάνου και μόνο για την κατάντια της χώρας του είναι λάθος. Φυσικά και έχει μερίδιο ευθύνης. Φυσικά και ευθύνεται και για την περίθλαψη της τρομοκρατίας και για την έλλειψη βασικών υποδομών. Δεν είναι όμως ο κύριος υπαίτιος αυτού του πολέμου. Αν θέλεις δες το. Ειδάλλως είναι ανούσιο να αναμασάμε τα ίδια λόγια και να μην καταλήγουμε πουθενά.

    Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε και η Βρετανία να κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα μετά την δολοφονία του Βρετανού αξιωματούχου από την 17Ν. Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά...

    Όσο για τους Εβραίους. Είπαν το "Σταύρωσον αυτόν" με πάθος και καταδίκασαν τον Χριστό επιθυμώντας το αίμα του να πέσει πάνω σ' αυτούς και τα παιδιά τους. Ίσως γι' αυτό δεν βρίσκουν την ηρεμία τους.
    Εγώ τους έχω συγχωρήσει, όπως κι ο ίδιος ο Χριστός πρώτος από όλους. Οι Παλαιστίνιοι και οι Λιβανέζοι θα τους συγχωρήσουν ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1:48 μ.μ.

    Σας δικαιώνει ε; τι λέτε, είμαι λοιπόν ένας άνθρωπος που την βρίσκει με τις ακρότητες και τις γενοκτονίες: αυτά καταλάβατε από όσα είπα τελικά, ότι είμαι φιλοι των ισραηλινών εχθρός των αράβων, σιωνίστρια και δε συμμαζεύεται.
    Με τι μούτρα να κηρύξει τον πόλεμο η Βρετανία σε μας που μας έχει "κάψει" με χίλιους δύο τρόπους; Και ανάγκη δεν την είχαμε την 17 νοέμβρη να μας κάνει τους νταήδες εδώ μέσα! τι είμαστε εμείς τσόλια; δεν την πονάγαμε εμείς την πατρίδα; Και είχαν κι αυτοί τις "παράπλευρες απώλειες"

    Προσβάλετε βάναυσα και με ακρότητα ένα άνθρωπο που ήρθε εδώ να διαλεχθεί, βεβαίως και επιρρίπτω ευθύνες στην κυβέρνηση του Λιβάνου κύριε Παργινέ, που θα τις επιρρίψω; στου Ισραήλ;

    Και κοιτάξτε το επιχείρημα με τη Βρετανία και την Ελλάδα, δεν είναι δικό μου, αλλά δικό σας επιχείρημα και όντως δεν είναι σοβαρό!

    Και νομίζετε ότι τελειώνουμε με την δική σας ομολογία; ήταν αυτό το θέμα; ή να βρούμε μία λύση σ' αυτό το καυτό ζήτημα; τζάμπα έχασα την ώρα μου; κι από πάνω με αποκαλούν και Περίπτωση που δεν έσφαλλαν όταν είπαν ότι εγκρίνω τις ακρότητες;

    Κύριε Παργινέ, εγώ θα το συνεχίσω, κι εδώ αν θέλετε και από το δικό μου μπλογκ. Δεν με γέννησε η μάνα μου κι ο πατέρας μου για να μου πείτε εσείς ότι είμαι βάναυσος άνθρωπος, γιατί αυτό είπατε.

    αυτά. προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "βεβαίως και επιρρίπτω ευθύνες στην κυβέρνηση του Λιβάνου κύριε Παργινέ, που θα τις επιρρίψω; στου Ισραήλ;"

    Αυτό και μονο προς απάντηση των λεγομενών σου. Εκεί διαφέρουμε. Εγώ επιρρίπτω και στους δυο.

    Δεν θέλω να εμπλακώ σε μια διαδικασία που δεν οδηγεί πουθενά, σε παρακαλώ.

    Έχεις τις απόψεις σου. Σεβαστές. Μπορείς να τις παραθέσεις όπου επιθυμείς, ακόμα και στο blog μου.

    Εγώ έχω τις δικές μου και επίτρεψέ μου να μπορώ να τις παραθέτω τουλάχιστον στο προσωπικό μου blog.

    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6:50 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"