Αλήθειες στη χώρα των μύθων


Η Ελλάδα είναι η χώρα της τσαπατσουλιάς και της προχειρότητας, αυτό το ξέραμε. Η χώρα της τελευταίας στιγμής, που αν δεν υπήρχε κι αυτή, δεν θα γινόταν τίποτα.
Αυτό θα μου πείτε το ξέραμε από παλιά. Το ξέραμε, αλλά χρειάζέται κάθε μέρα κάτι καινούργιο να συμβαίνει για να το πιστοποιούμε που και που, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.
Η πρόσφατη απόφαση της FIFA να αποκλείσει τις Ελληνικές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι το πιο φρέσκο παράδειγμα. Τριάντα χρόνια μας προειδοποιούσαν, αλλά δεν ίδρωνε το αυτί μας. Μην είμαστε και πλεονέκτες, έχετε δει πολλά αυτιά να ιδρώνουν τον τελευταίο καιρό; Σε μερικές μέρες, άλλωστε το πρόβλημα θα το έχουμε λύσει, διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι προς κάθε κατεύθυνση. Εδώ, θα μου πείτε, Ολυμπιακούς διοργανώσαμε με τα ψέματα, φτιάξαμε γέφυρες, στρώσαμε υπερσύγχρονους δρόμους, τι στο καλό μ' αυτό θα κολλήσουμε;
Εδώ είναι παράδεισος, αγαπητοί ευρωπαίοι! Εδώ είναι Ελλάδα! Η χώρα των μύθων και των πράσινων αλόγων. Κρατούμενοι το σκάνε με ελικόπτερα, μαθητές μπαίνουν στα Πανεπιστήμια με ή χωρίς 10, φοιτητές καταλαμβάνουν Πανεπιστήμια, πτυχιούχοι ζητάνε άσυλο σε καφετέριες, Υπουργοί καταλαμβάνουν Υπουργεία, εδώ έχουμε Fame Story και Dream Show άμα λάχει και βγάζουμε καλλιτέχνες, εδώ σερβίρουμε Χουάνα η Παρθένα και Αγάπη χωρίς σύνορα με ή χωρίς υπότιτλους. Εδώ είναι η χώρα του "Παρά πέντε"! Εδώ δέκα μέρες κοσκινίζουμε και το ζύμωμα το αφήνουμε για τους ξένους.
Η Ελλάδα είναι η χώρα των μύθων. Κι εμείς οι Έλληνες, αν μη τι άλλο, ζούμε το μύθο της μέσα από τις παραδόσεις και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Καιρός να το καταλάβουν και οι Ευρωπαίοι, πριν να είναι αργά, έστω και την τελευταία στιγμή... για να μην τους αποκλείσουμε.

Σχόλια

  1. Η πινακίδα στη φωτό άραγε τι σημαίνει: απαγορεύονται οι ιπτάμενοι ίπποι ή μήπως απαγορεύεται το πράσσειν άλογα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή, στην περιοχή κατοικοεδρεύουν ιπτάμενοι ίπποι... και πράσσειν άλογα. Είπαμε, live your myth in Greece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο, αγαπητέ nuwanda. Ναι, οι άνθρωποι των υπεύθυνων πόστων παρότι ανίκανοι υπεραυτοεκτιμούνται και οι άνθρωποι του περιθωρίου παραμένουν στο περιθώριο. Ως πότε, αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4:26 μ.μ.

    Πάντως όλες οι χωρες εχουν προβλήματα,όποιον πολίτη και να ρωτήσεις από άλλο κράτος,πάντα θα εχει καποιον λόγο να ειναι δυσαρεστημενος με τη χώρα του.Αυτό ειναι κάτι που εχω διαπιστώσει ουκ ολιγες φορές,αφου λόγω δουλειάς αλλά και κοινωνικων συναναστροφων,συνδιαλέγομαι με άλλους ευρωπαίους (κυριως).
    Ολοι ειναι γκρινιάρηδες,απλώς εμεις τους περνάμε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και νομίζουμε ότι είμαστε κι οι 'καλύτεροι' του χωριού...
    Καβάλα πάμε στην εκκλησιά,
    καβάλα προσκυνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"