Το γαλάζιο των φαναριών μας


Κάθε Κυριακή απόγευμα θα με βρεις στο αυτοκίνητο. Να γυροφέρνω και να ακούω μουσική. Απόπειρες απόδρασης. Αδρεναλίνη και αμφισβήτηση. Ελπίδα και όνειρα. Αναμνήσεις και αποδείξεις. Όλα να μπλέκονται στα στροφόμετρα και να καταβροχθίζονται στα ίδια κοντέρ. Στα ίδια χιλιόμετρα. Μέτρα και σκέψεις. Στροφές και εκλάμψεις.
Ίσως γιατί κάθε Κυριακή απόγευμα επιστρέφαμε από το χωριό στην πόλη με την οικογένεια. Ίσως γιατί τα σχολεία ξεκινούν πάντα Δευτέρες και τελειώνουν τις Παρασκευές. Ίσως γιατί τα σχολεία τα σκέφτεσαι μόνο Κυριακή.
Της Κυριακής το απόγευμα με βρίσκει να περιμένω το φανάρι της γωνίας. Κάπου μεταξύ του κόκκινου και του πράσινου. Στο γαλάζιο. Η σκέψη μου τρέχει ήδη στη Δευτέρα. Στα προβλήματα που γέννησαν οι λύσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Ίσως γιατί κάθε τέλος να σημαίνει και μια αρχή. Ίσως γιατί κάθε λύση να σημαίνει κι ένα νέο πρόβλημα. Ίσως γιατί το γαλάζιο να είναι, σε τελική ανάλυση, το χρώμα που λείπει από τα φανάρια μας. Πέρα από την αναμονή του κόκκινου, την ορμή του πράσινου και τη βιασύνη του κίτρινου. Ίσως γιατί είναι το χρώμα του
ουρανού.

Απόσπασμα από το βιβλίο "Κρεμάλα" - Κεφάλαιο 41ο)

Σχόλια

  1. Γεία σου,Νίκο!Πολύ αγχωμένο σε βλέπω για την δευτέρα και γενικά για τον χρόνο!Πάσχεις απο χρονολάγνεία,όπως και γώ απο κρεββατολαγνεία! :-)

    Ο κληρούχας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πως κι εγώ που ήρθα τελικά στη δουλειά Κυριακάτικα! Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γαλάζιο πραγματικά μας λείπει πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tiverius
    Απλά, φίλε, κάθε Κυριακή μου βγαίνει μια κάποια νοσταλγία...

    @scalidi
    Για σένα, φίλη μου, η εβδομάδα άρχισε από την εργάσιμη Κυριακή κι αυτό, πίστεψέ με, γνωρίζω, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Καλό μήνα πάντως.

    @serenity
    Το γαλάζιο είναι το χρώμα του ουρανού μας. Όσο πάνε μας τον κρύβουν και περισσότερο, ειδικά στις μεγαλουπόλεις. Οι φωτεινοί σηματοδότες είναι μια ευκαιρία να διαφύγουμε από την καθημερινότητα και το άγχος της κίνησης, να σταθούμε και να κοιτάξουμε λίγο τον ουρανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε πολύ το απόσπασμα που διάβασα. Δεν γνώριζα για το βιβλίο σου. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα θα το αγοράσω στην επόμενη εξόρμηση στο βιβλιοπωλείο. Καλή τύχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @georgia
    Να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και για τη διάθεση που εξέφρασες να διαβάσεις το βιβλίο μου. Θα αναμένω με αγωνία τα τελικά σου σχόλια για την πρώτη συγγραφική δουλειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"