Όταν η jazz συναντά τη Βυζαντινή Μουσική...

«Ο Χορός των Πυρσών»

Μια πρωτότυπου περιεχομένου βραδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το έργο «Ο Χορός των Πυρσών» του Βασίλη Ρακόπουλου, διδάσκοντος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (κιθάρα jazz).
Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συναντιούνται δύο διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι, η jazz και η Βυζαντινή Μουσική. Στον «Χορό των Πυρσών» κοινός παράγοντας στην παράθεση των μουσικών περιγραφών είναι η ελληνικότητα. Η ανάδειξη της διαχρονικότητας. Ο «Χορός των Πυρσών» είναι ένα άγγιγμα στον πλούτο της Βυζαντινής Μουσικής, μια όψη διαφορετική από την εκκλησιαστική. Ίδιοι οι ήχοι, όμοιοι οι τρόποι… Μια σύγχρονη Κοσμική Βυζαντινή Μουσική.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Γ. Χατζηχρόνογλου (φωνή), Β. Ρακόπουλος (κιθάρα), Π. Βαρθακούρης (μπάσο), Γ. Τσιουλάκης (πιάνο), Λ. Σαραντόπουλος (πνευστά), Π. Αντωνουδιού (τσέλο), Α. Κτιστάκης (τύμπανα). Συμπράττει ο «Βυζαντινός Χορός Ιονίου», του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό τη Διεύθυνση του Σπύρου Ασπιώτη, υπ. Δρ. και διδάσκοντος του Τμήματος (Ψαλτική και Βυζαντινή Μουσικολογία). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"