Ο τοίχος: Κατασκηνώσεις

Σύνθημα 25ον: ΚΑΤΑΙΣΧΗΝΩΣΕΙΣ
Ψυχολόγοι, Παιδοψυχολόγοι, Παραψυχολόγοι και όλα τα συναφή επαγγέλματα έδειξαν τα "δόντια" τους στις κατασκηνώσεις των νεαρών αγοριών στον Άγιο Ανδρέα, κι έτσι οι κατασκηνώσεις έγιναν... καταισχηνώσεις. Ασέλγειες, βιασμοί κατά συρροή, ακόμα και εκμετάλλευση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους σε ανήθικες περιπτύξεις. Σε τι κόσμο ζούμε αλήθεια;

Σχόλια

  1. Δεν ξέρω τί θα έκανα αν είχα μπροστά μου έναν από αυτούς τους εκτελεστές παιδικών ψυχών. Πραγματικά δεν ξέρω τί θα ήμουν ικανή να κάνω. Δεν νιώθω απλώς οργή. Νιώθω κάτι πιο βαθύ. Δεν περιγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα μια φορά, χτυπάς στο κέντρο Νίκο. Ειλικρινά με πιάνει η ψυχή μου με την αρρώστεια και την ανωμαλία που επικρατεί στις μέρες μας. Πουθενά δεν υπάρχει ισσοροπία... Τρομάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχω μια ερώτηση...ξεπερνιέται τέτοιο τραύμα...τέτοια ψυχική αναπηρία...πως ΖΟΥΝ αυτά τα παιδιά μετά? Υπάρχει περίπτωση να το ξεπερέσουν ποτέ? Ή απλά αναπνέουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν πρωτοτυπώ: φρίκη! Πώς να φέρεις παιδιά σ' αυτόν τον κόσμο; με τι κουράγιο; Εγώ συγκλονίστηκα επίσης διαβάζοντας ότι πολύ αγαπημένη μου συγγραφέας η Amelie Nothomb απίστευτα ταλαντούχα παρενοχλήθηκε σεξουαλικά στα 12 της στη Σενεγάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι πολύ θυμωμένη μ' αυτό το θέμα.
    Βγάζω καπνούς.

    Δεν ξέρω τίποτα πιά γι αυτόν το κόσμο.

    Πως ζωγραφίζονται τα τέρατα;

    Οργή και θλίψη.
    Δικαιοσύνη πουθεά;
    Ελπίζω να υπάρχει.

    (Επί τη ευκαιρία, τα συγχαρητήριά μου Νίκο για την "ελευθεροτυπία"...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @georgia
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι ίσως το πιο αποτρόπαιο έγκλημα.

    @alexandra
    Ο κόσμος μας και οι ανωμαλίες του παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητες. Και πόσα ακόμα δεν ξέρουμε και δεν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

    @mortaki
    Νομίζω πως ποτέ δεν το ξεπερνάνε. Είναι από εκείνες τις εμπειρίες που σε χαρακώνουν για μια ζωή και βάλε.

    @scalidi
    Αλήθεια... πως να μεγαλώσεις παιδιά σε έναν τέτοιο κόσμο. Δεν σου κρύβω πως κάνω κι εγώ παρόμοιες σκέψεις.

    @καπετάνισσα
    Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Όσο για τα υπόλοιπα.. δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ποτέ να αποδώσουμε δικαιοσύνη που τους αξίζει σε τέτοια τέρατα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω.. με τρομάζει η σκέψη και μόνο. Εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν είναι παρά κτήνοι με τεράστιους εγκεφάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11:50 π.μ.

    Δεν ξέρω,ποτέ δεν ήμουν υπερ των κατασκηνώσεων.Δεν θα αντεχα να στειλω τα παιδια μου δυο ή τρεις εβδομάδες μακριά ανάμεσα σε αγνωστους.Θα αρρωσταινα στη σκεψη οτι δεν ξέρω ποιος ακριβώς τα πλησιάζει και τι ακριβως κάνουν (γιατι εχω δει σε κατασκηνώσεις ενα μπάχαλο-συγγνωμη για τη λεξη).

    Ποτέ δεν κατάλαβα τη χρησιμοτητα τους,μου φαινονταν παντα σαν μέρη οπου απλά ξεφορτωνόμαστε για λιγο τα παιδια μας για να περασουμε και εμεις πιο χαλαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @candyblue
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είμαστε κάτι χειρότερο από ζώα. Τουλάχιστον αυτά φαγώνονται μεταξύ τους για την ίδια την επιβίωση. Εμείς; Γιατί;

    @regina
    Νομίζως πως αυτό που περιγράφεις αντιπροσωπεύει και την φιλοσοφία της πλειοψηφίας των γονιών. Οι κατασκηνώσεις είναι parking Παιδιών για ξεκούραση και αραλίκι από τις ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλη η συζήτηση για τα "τέρατα" και τη κοινωνία μας που τα δημιουργούσε, δημιουργεί και δυστυχώς θα.
    Απλώς όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τέτοιους "ανθρώπους" που είναι και συγχρόνως δάσκαλοι, προπονητές, παιδοψυχολόγοι, άνθρωποι που τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, η γνώμη τους έχει επηρρεάσει τη συμπεριφορά μας προς τα παιδιά μας το χτύπημα είναι τόσο πιό δυνατό.
    Δε μπορείς να εμπιστευτείς κανένα. Ούτε μπορείς με σιγουριά να στραφείς πουθενά για συμπαράσταση. Πολλή μοναξιά για το γονιό. Και τα παιδιά χρειάζονται χωριό για να μεγαλώσουν ξέρετε.
    Εκτός από την οργή για τα παιδιά θύματα νοιώθω και θλίψη για όλα τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11:26 μ.μ.

    There are a lot of sick puppies in this world.

    Αντί να κατηγορούμε τους γονείς και τις κατασκηνώσεις, γιατί δεν κατηγορούμε τον νόμο που δεν κόβει σ' αυτά τα καθάρματα τον ....;

    Δεν φταίνε μόνο αυτοί οι ανώμαλοι όμως. Φταίει κι ο καθένας απο μας που υποστηρίζει την ελευθερία στην πορνογραφία και στην ελεύθερη επικοινωνία τέτοιων άρρωστων εγκεφάλων.
    Αυτό τους επιτρέπει απο την φαντασία να περνούν στην δράση και κατάχρηση της Ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @alcimede
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν, ούτε βέβαια μπορείς να μεγαλώσεις μέσα στην απομόνωση τα παιδιά σου. Όσο για τα συναισθήματά σου, τα προσυπογράφω.

    @ελευθερία με ευθύνη
    Συμφωνώ πως δεν πρέπει να κατηγορούμε ούτε τους γονείς, ούτε και τις κατασκηνώσεις. Θύματα είναι. Είμαι βέβαια κατά και των αυστηρών νόμων που καταστέλλουν και δεν προστατεύουν. Όσο για την ελευθερία.. θα συμφωνήσω με το ελευθερία με ευθύνη. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις. Άλλωστε ζούμε σε έναν κόσμο που σπάνια κάποιος απεμπολεί δικαιώματα... αντίθετα ξεχνά εύκολα υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"