Παρουσίαση "Έρωτα" στην Κέρκυρα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» οι Εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες» και το Βιβλιοπωλείο «Μουστάκη» παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου το νέο βιβλίο του Κερκυραίου συγγραφέα Νίκου Παργινού «Με τον έρωτα περνάει ο καιρός με τον καιρό περνάει ο έρωτας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τάκης Μεταλληνός, ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Κέρκυρας κ. Νίκος Σπίγγος, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θιναλίων κ. Ανδρέας Μπολέτσης, ενώ χαιρέτησαν με επιστολές τους η Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου καθώς και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Νίκος Δένδιας.

Για τον Νίκο Παργινό και το νέο του βιβλίο μίλησαν ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Κέρκυρας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός και ο φιλόλογος – ιστορικός κ. Θεμιστοκλής Βλαχόπουλος. Λόγω προβλημάτων υγείας απουσίασαν από την εκδήλωση η συγγραφέας και βιβλιοκριτικός κα Ελένη Γκίκα καθώς και η δημοσιογράφος κα Ρίτσα Μασούρα. Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε η ηθοποιός κα Μαριέττα Σαββανή, ενώ ο συγγραφέας Νίκος Παργινός δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση που πλημμύρισε με ευχές και κολακευτικά σχόλια το αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό από το εκδοτικό ταξίδι του βιβλίου και την υποδοχή που του επιφύλαξε το Αθηναϊκό κοινό καθώς και σχόλια και κριτικές αναγνωστών. Το Κερκυραϊκό αναγνωστικό κοινό αγκάλιασε θερμά τη νέα δημιουργική προσπάθεια του Κερκυραίου συγγραφέα, ενώ ήδη το βιβλίο έχει φθάσει στην 5η χιλιάδα του μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Επόμενος σταθμός των περιοδειών του βιβλίου σε όλη την Ελλάδα θα είναι η Θεσσαλονίκη στο προσεχές διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"