Πέμπτη, Απριλίου 08, 2010

Ο Νίκος Παργινός Κερκυραίος Λογοτέχνης 2010

Ο γνήσιος συγγραφέας δεν γράφει για να βραβευτεί αλλά για να λυτρωθεί. Αυτοσκοπός του κάθε φορά που πιάνει το μολύβι και το χαρτί είναι η προσωπική λύτρωση και όχι η επιβράβευση. Ένα βραβείο όμως είναι πάντα ευπρόσδεκτο και τιμητικό, πόσο μάλλον όταν είναι και το πρώτο σου και έρχεται από τους συντοπίτες σου.
Το Κερκυραϊκό κοινό με επέλεξε «Λογοτέχνη της χρονιάς» για το 2010 στα Κερκυραϊκά βραβεία CRFACT ανάμεσα σε καταξιωμένους συναδέρφους και αυτό δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί τιμή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία και τον κόπο να με προτιμήσουν, αλλά και σ’ εκείνους που απλά ψήφισαν έστω και κάποιον άλλον από τους αξιολογότατους συνυποψήφιούς μου.
Δεν είναι πάντως το σημαντικότερο βραβείο της χρονιάς που έφθασε στα χέρια μου. Το πιο σημαντικό το έλαβα πριν μερικούς μήνες από τη γυναίκα μου και ήταν η κόρη μου. Σ’ αυτές λοιπόν το αφιερώνω κι ετούτο εδώ το πρώτο βραβείο. Στη σύζυγο και την κόρη που αποτελούν αν μη τι άλλο και την αστείρευτη πηγή έμπνευσής μου.

2 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια για την βράβευσή σου! Εϊναι πολύ σημαντικό να σε βραβεύουν οι συντοπίτες σου και να σε τιμούν. Όσο για το άλλο βραβείο... η κόρη σου νομίζω οτι σαφώς υπερέχει! Να χαίρεσαι τις γυναίκες της ζωής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Νίκο, συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή