Και εγένετο... έμπνευση


Έμπνευση. Μια ιδέα, που λένε πως γεννιέται ξαφνικά, χωρίς λόγο και αιτία στο βάθος της συνείδησης, χωρίς την παρεμβολή της θέλησης. Ένας λόγος ικανός να σε κάνει να νιώσεις τη μαγεία της ζωής. Η ουσία της τέχνης. Η προτροπή που χρειάζεσαι για να αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Έτσι και τούτο το θυσιαστήριο έμπνευσης, ετούτο το ιστολόγιο. Ένας χώρος γραφής και σκέψης, ένας ανοικτός λογαριασμός κατάθεσης ψυχής στο χώρο του διαδικτύου που θα στοιβάζονται επιταγές έμπνευσης στο εμπόριο της αναγνωστικής και λαίμαργης ματιάς μας. Ταξίδι στο χώρο, το χρόνο, τη λογική και την τέχνη. Ταξίδι σχεδιασμένο και απρόσμενο. Ταξίδι χωρίς επιστροφή. Κάθε γραμμή και μέτρο, κάθε επιταγή και θυσία, κάθε θυσία κι ένα ταξίδι.
Καλό μας ταξίδι, λοιπόν, καλοί μου συνεπιβάτες.

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Νίκο επειδή παραμένω βαθιά επιφανειακός άνθρωπος-ποταπός θα έλεγα στάθηκα στο όμορφο παρουσιαστικό σας και όχι στο περιεχόμενο του μπλογκς σας.
    Λυπάμαι αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο σας-τελευταία άλλωστε δεν διαβάζω οτιδήποτε δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή,θα περάσει που θα πάει..
    Αλήθεια τι είναι αυτό που μπορεί να ιντριγκάρει ένα πολυπράγμων άνθρωπο και ειδικότερα ένα συγγραφέα ώστε να ασχοληθεί με τον κόσμο τον ιστολογίων?

    Φιλικά Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλη Κατερίνα, σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Δεν θεωρώ πως είσαι και τόσο επιφανειακός άνθρωπος. Μια πρόχειρη ματιά στο blog σου αποκαλύπτει την αλήθεια. Όσο για την ερώτησή σου σχετικά με την ενασχόλησή μου με τον κόσμο των ιστολογίων... είναι μια απόπειρα καταγραφής σκέψεων δημόσιου χαρακτήρα. Αυτό που με ιντριγκάρει (όπως όμορφα μου είπες) είναι τούτο το αλισβερίσι σκέψης που είναι όπως και να το κάνουμε άμεσο. Ελπίζω μέσα από τούτη την αμφίδρομη σχέση και την ανταλλαγή απόψεων στο εξιτάρισμα της φαντασίας... και στη δημιουργία.... έμπνευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9:56 μ.μ.

    Αγαπητέ φίλε,
    Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο σου αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα πάρω το μυθιστόρημά σου. Τελικά υπάρχει μια μαγεία στο διαδίκτυο και μια ευχέρεια στην επικοινωνία που δεν την είχαμε ως τώρα . Δεν ξέρω όμως αν μας βοηθάει επί της ουσίας , δηλαδή στο γράψιμο. Πολλές φορές αισθάνομαι ότι παρασύρομαι και παρεκτρέπομαι από τον βασικό μου σκοπό, αν το γράψιμο μπορεί να θεωρηθεί βασικός σκοπός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"