Στο μυαλό του κάθε μετανάστη Κερκυραίου



Μετά την παραίτηση Αλαβάνου και τη στυγερή δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, η μεταγραφή του Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό ήρθε να «χρυσώσει» το χάπι της απογοήτευσης που επικρατεί στις τάξεις των ΣΥΝαπιστών όλη της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε απογοητευμένος για την μεταγραφή και εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αισιοδοξία του για την επιστροφή Αλαβάνου στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Μετά και την οριστική αποδοχή της άφιξης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για τη σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ του Σκοπιανού αεροπλάνου με το «Republic of Macedonia» γραμμένο ευανάγνωστα στο πλάι αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα της προώθησης του πάγιου αιτήματος αυτών που αποφασίζουν για τις τύχες της Λευκίμμης να μετατραπεί ο ΧΥΤΑ Νότου σε διεθνές αεροδρόμιο. Ήδη ο σεβαστός κατά τα άλλα υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας ανήγγειλε τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου αεροδρομίου στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης αφού υπάρχει ήδη μελέτη Περιβαλλοντικών όρων που δεν χρειάζεται να επικαιροποιηθεί στους καιρούς μας. Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο προτεινόμενα έργα τύπου «μακέτο» και εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό υλοποίησης γαλάζιων έργων μακρόχρονης διάρκειας κατασκευής τύπου «Νέο Νοσοκομείο». Προλαβαίνει δεν προλαβαίνει το Σκοπιανό αεροσκάφος να προσγειωθεί στο νέο αεροδρόμιο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά συνεχίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τον Σαρωνικό. Από τη μια οι εναέριες παραβιάσεις κι από την άλλη η επίγεια καθυστέρηση της μεταγραφής του Μπομπό από την Μπεσίκτας στο λιμάνι του Πειραιά. Το Ιόνιο για ακόμα μια φορά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω της φύλαξης από τα ΜΑΤ στο χώρου του ΧΥΤΑ.

«Καμία παραβίαση δεν είχαμε όλους αυτούς του μήνες από τους Τούρκους στο Ιόνιο», δηλώνουν ευθαρσώς οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ φόβοι για προβοκάτσια των Βρετανών στα επικείμενα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης επανέφεραν για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα της Κερκυραϊκής κοινωνίας να μεταφερθεί το Μουσείο της Ακρόπολης στην Κέρκυρα ώστε να επιστραφούν τα Ελγίνεια μάρμαρα στο νησί που κατακλύζεται ούτως ή άλλως από τους Βρετανούς το καλοκαίρι και δεν θα χάσουν τίποτα αν μας τα επιστρέψουν. Πάλι αυτοί θα τα βλέπουν και κανένας άλλος. Κατά τα αλλα η παράνομη μετανάστευση είναι στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής στην Ε.Ε. Δυστυχώς στο επίκεντρο της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, ίσως αυτή να ήταν και η μοναδική περίπτωση να αποκτούσε αυτή η χώρα άποψη για τα των μεταναστών.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η Κέρκυρα Σήμερα" στις 20 Ιουνίου 2009

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"