Dubai

Μια βόλτα στο Dubai φθάνει για να καταλάβεις πόσο πολύ πίσω βρισκόμαστε σε θέματα οργάνωσης, υποδομών, ακόμα και φιλοσοφίας. Χωρίς φυσικές ομορφιές, το Dubai φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, κατασκευασμένος πάνω σε σύγχρονα πρότυπα άνεσης.
Είναι απορίας άξιο πως ένας λαός χτίζει το μέλλον του βήμα – βήμα χωρίς την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά που διαθέτουμε και διαχειρίζεται καίρια ζητήματα όπως το περιβάλλον με τόσο διαφορετική φιλοσοφία από εμάς που μόνο λόγια και υποσχέσεις ξέρουμε να δίνουμε απλόχερα. Τίποτα μα τίποτα άλλο.
Αν είναι κάτι που με κέρδισε στο Dubai
δεν είναι τα σύγχρονα κατασκευαστικά θαύματα. Δεν είναι η αρχοντιά, η χλιδή ή το χρήμα που έρεε άφθονο. Δεν είναι ούτε ο κόσμος, η διασκέδαση, η άνεση, οι αγορές, τα ψώνια και οι ευκαιρίες. Είναι η τουριστική κουλτούρα της χώρας. Η ευγένεια και η αίσθηση της φιλοξενίας που ανέδυε κάθε επαφή με τον κόσμο της περιοχής, από τον πιο επίσημο προσκεκλημένο μέχρι και τον τελευταίο εργάτη στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Κι αν μη τι άλλο, δεν χρειάζεται ούτε χρήμα, ούτε μέσα, ούτε πετρέλαιο για να το κατακτήσεις αυτό και είναι κρίμα που εμείς, μια χώρα με πλούσια τουριστική παράδοση τo έχουμε ξεχάσει στο χρονοντούλαπο του ιστορικού μας πλούτου.

Σχόλια

  1. Εμμμ...
    Εμένα πάλι τίποτε δεν μπορεί να με κερδίσει ώστε να επαινέσω το σύμβολο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας (το επονομαζόμενο και Ντουμπάι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"