Ο "Χορός των Πυρσών" στο Βόλο

O «Χορός των Πυρσών» μεταφέρθηκε στο Βόλο, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007 μεταλαμπαδεύοντας τη λάμψη της ίδιας της μουσικής. Μιας λάμψης που ενώνει εποχές, κόσμους, συνθέτει κουλτούρες και αναδεικνύει χαρακτήρες.
Οι συνθέσεις του Βασίλη Ρακόπουλου, οι αυτοσχεδιασμοί των μουσικών, αλλά και η αγαστή συνεργασία φωνής και μελωδίας, ο ζωντανός διάλογος της Βυζαντινής Χορωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του μουσικού σχήματος μετέφεραν τους ακροατές της παράστασης στο χρόνο, μείωσαν τις αποστάσεις, συνένωσαν μουσικά ρεύματα, ανέδειξαν τη ζωντάνια και την ευρηματικότητα, τη συμμετοχή και τη συνεργασία.
Ζήσαμε ως συντελεστές ετούτο το εγχείρημα και νιώθουμε υπερηφάνεια για την ευκαιρία που μας δόθηκε να αποτελέσουμε μέρος μιας τέτοιας παράστασης. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή μπορέσαμε να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι αναδεικνύοντας μουσικά μυστικά μονοπάτια στο υποψιασμένο και ώριμο κοινό του Βόλου. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθειά μας, τα θερμά λόγια, το χειροκρότημα, το χαμόγελο και η συγκίνηση μας γεμίζουν με δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια.
Η άψογη οργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, αλλά και το ενδιαφέρον του φορέα για τέτοιου είδους παραστάσεις, όπου η μύηση στους μουσικούς δρόμους σε παρασέρνει θέλεις δε θέλεις σ’ ένα ποτάμι συναισθημάτων, δεν μπορεί παρά να αποτελεί για μας φωτεινό παράδειγμα.
Ευχαριστούμε θερμά του ανθρώπους του Πολιτιστικού Οργανισμού, τον κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλο (Καλλιτεχνικό Διευθυντή), την κα Βούλα Τουλούδη, την ψυχή των εκδηλώσεων, όλους τους συντελεστές και το κοινό της πόλης για την τιμή και την αγάπη με την οποία μας περιέβαλε.

Αμανατοπούλου Χριστίνα, Βρυώνη Λύδια, Γουσέλης Αναστάσιος, Ζουρνατζή Δάνφη, Καρκατσέλας Θεόδωρος, Μούγκρου Φωτεινή,
Μπουντά Νίνα – Μαρία, Παπαδημητρίου Παναγιώτης, Παργινός Νικόλαος, Πετρίδης Κωνσταντίνος, Σκριμπόνη Χρυσούλα, Τσεντούρου Μαρία
(φοιτητές Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου) και
Ασπιώτης Σπυρίδων (Διδάσκων Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"