Το "Τάγμα της ελπίδας" και η Θεσσαλονίκη

  
  
 Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» παρουσιάστηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το νέο μυθιστόρημα του Κερκυραίου συγγραφέα Νίκου Παργινού: «Το Τάγμα της ελπίδας» στην Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Κερκυραίων & Φίλων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» τίμησε με την παρουσία του το αναγνωστικό κοινό της συμπρωτεύουσας που γέμισε και με το παραπάνω τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του βιβλιοπωλείου. Ομιλητές της εκδήλωσης ο ποιητής κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος και η δημοσιογράφος και εκδότρια του περιοδικού Provocateur κα Μαρία Αμανατίδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στο νέο βιβλίο του Κερκυραίου δημιουργού. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με τον ιδιαίτερο τρόπο του ο Κερκυραίος ηθοποιός κ. Γιάννης Περδίκης, ενώ χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Συλλόγου ο κ. Γιάννης Καλαϊτζόλου που καλωσόρισε τον Νίκο Παργινό στην πόλη της Θεσσαλονίκης.



«Ο Νίκος Παργινός, με το “Τάγμα της ελπίδας” διαψεύδει το μύθο της αποστασιοποίησης των ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης από την πραγματικότητα καταθέτοντας με θάρρος και τόλμη τη μαρτυρία του, δηλώνοντας παρόν στις προκλήσεις της εποχής που διανύουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ποιητής κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος και συνέχισε: «“Το Τάγμα της ελπίδας” είναι η καλύτερη απόδειξη πως οι άνθρωποι του πνεύματος δεν βρίσκονται στο περιθώριο των γεγονότων, αλλά μπορούν και οφείλουν να αφήσουν το στίγμα τους ακόμα και σε εποχές κρίσης».
Από τη μεριά της, η κα Μαρία Αμανατίδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Παργινού καταφέρνει με αριστουργηματικό τρόπο να μεταφέρει την ίδια την ιστορία στο προσκήνιο και την κάνει πρωταγωνίστρια, ενώ η μαγεία της αφήγησης σαγηνεύει και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.


Ο συγγραφέας Νίκος Παργινός, αφού ευχαρίστησε το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης για την αγάπη με την οποία αγκάλιασε τη νέα συγγραφική του προσπάθεια εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη η τιμή μου, σήμερα να βρίσκομαι εδώ στη Θεσσαλονίκη, γιατί ετούτη η πόλη κατέχει, όπως και να το κάνουμε, μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου ως πατρίδα και γενέτειρα της μητέρας μου. Πόσο μάλλον, όταν σε τούτη τη φιλόξενη πόλη, βρήκαν καταφύγιο και τα συγγραφικά μου όνειρα, μέσω της εκδοτικής οικογένειας που με στηρίζει και πιστεύει σε μένα, τους “Σύγχρονους Ορίζοντες”».
            Επόμενος σταθμός του Τάγματος της ελπίδας είναι η Αθήνα όπου προγραμματίζεται η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου για τις 29 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"