Ο τοίχος: Η εκδίκηση του ψηφοφόρου

Σύνθημα 103ον: ΕΚΛΟYES
Οι εκλογές είναι η εκδίκηση του αδικημένου και καταταλαιπωρημένου ψηφοφόρου. Τέσσερα χρόνια (ενίοτε τριάμισι και όχι τρεισήμισι) γίνονται εκλογές και ο ψηφοφόρος έχει τη δυνατότητα να πάρει επιτέλους την εκδίκησή του σε πιάτο κρύο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, σε φάκελο σφραγισμένο χρησιμοποιώντας το παραβάν της μοναξιάς του. Οι εκλογές περιέχουν το yes γι’ αυτό και πρέπει όλοι μας να αποδείξουμε πως δεν ξεχνάμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, δεν τρώμε κουτόχορτο. Η ψήφος είναι ιερή και έχει δύναμη. Ακόμα και το λευκό και το άκυρο. Πόσο μάλλον όταν σήμερα, σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση, οι αυτοδυναμίες των υπερεξουσιών τους κλονίζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Σχόλια

  1. EKLO-NO! (στο δικομματισμό!)
    Τι στο διάολο!Μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια σου δίνουν ένα σισανέ και μιά γεμισιά μπαρούτι. Μόνο μία. Που θα το στρέψεις (στην αρκούδα ή στο κεφάλι σου) είναι δική σου επιλογή.Μιλώ γενικά, αλλά για να μιλήσω και ειδικότερα, το κεφάλι μου το έχω σε υπόληψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @παναγιώτης κονιδάρης
    Αγαπητέ φίλε, έχεις απόλυτο δίκιο. Νομίζω πως οι τωρινές συνθήκες ευνοούν την πτώση των δύο "μεγάλων" κομμάτων και την αλλαγή του σκηνικού που θα επιφέρει καλώς εχόντων των πραγμάτων και τις απαραίτητες συνθήκες για καλύτερες κυβερνήσεις, λιγότερο αλλαζονικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι βαθμό αλαζονίας θα έχουν οι πιθανές μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ούτε καν τι μορφή θα έχουν. Λίγο όμως με απασχολεί. Το σημαντικό είναι ότι θα μιλάμε για ένα νέο τοπίο και πιθανότατα για ένα νέο τρόπο πολιτικής σκέψης. Η φοβία της υποτιθέμενης αστάθειας και η συλλογική ύπνωση θα δεχτούν κόλαφο. Και βγαίνοντας από τις βατραχοπιτζάμες μας όλα είναι πιθανά. Περιττό να πω ότι αυτό θα είναι εφιάλτης για τους κρατούντες. Και μόνο αυτή η στιγμή αξίζει τον κόπο και την υπομονή τόσων δεκαετιών. ΣΚΟΠΕΥΣΑΤΕ ΚΑΛΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή στα νιάτα μου(!) έκανα γκράφιτι στους τοίχους του πανεπιστημίου, μου ήρθαν δυο τρία συνθηματάκια τα οποία και καταθέτω:
    -ΑΥΤΟΑΔΥΝΑΜΙΑ
    -ΨΟΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
    -ΚΑΛΠΗ-ΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    -ΝΙΚ(Η)ΤΤΑ....
    -ΚΑΤΑΛΟΙ(ΠΑ)ΣΟΚ
    -ΚΑΡΑΜΑΝΔΡΕΟΥ
    -ΤΕΛΕίΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
    -ΥΠ-ΟΡΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΤΑΞΙΑΣ
    -ΠΛ-ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
    Εντάξει, δεν είναι δυο τρία...Α!κι ένα τελευταίο μια και μιλάμε για τοίχο
    -ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (Μ)ΑΝΤΡΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"