Επιστροφή λόγω εκλογών

Με τις διακοπές ένα είναι πάντα σίγουρο. Όσο κι αν κράτησαν, όπως κι αν πέρασες, κράτησαν λίγο. Πάντα κρατάνε λίγο. Έχεις πάντα την αίσθηση ότι οι μέρες πέρασαν γρήγορα και όταν επιστρέφεις νιώθεις μια σκοτοδίνη και μια κομμάρα.
Οι φετινές διακοπές κόπηκαν άδοξα λόγω εκλογών. Ίσως γιατί χρειάζεται πάντα ένας καλός λόγος ή μια πρόφαση για να επιστρέψεις. Αν και οι εκλογές δεν είναι και κάνας σπουδαίος λόγος, μεταξύ μας, αλλά μια αφορμή της τελευταίας ώρας και τίποτα παραπάνω.
Ετούτες οι εκλογές είναι το άλλοθι που ψάχνουν οι πολιτικοί «πατεράδες» μας για να επιστρέψουν στις χειμωνιάτικες διακοπές τους στο Κοινοβούλιο. Κι εμείς επιστρέφοντας από τις δικές μας διακοπές άρον - άρον ετοιμαζόμαστε να τους δώσουμε άφεση αμαρτιών για τις μελλοντικές τους μπούρδες.
Δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω για όσα θα έρθουν μετά τις διακοπές μου. Ούτε για κείνα που πέρασα στις διακοπές θα ήθελα να γράψω πολλά. Άλλωστε τις διακοπές καλύτερα να τις ζεις, παρά να τις εξιστορείς. Όσα κι αν περιγράψεις δεν θα πλησιάσεις με τίποτα αυτά που έζησες. Και είναι πάντα ίδιες. Φίλοι, καλή παρέα, μπάνια, ποτά και γεύσεις, εξερευνήσεις, γαλάζιο.
Ένα είναι σίγουρο, πως οι διακοπές είναι όπως τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων. Όσα κι αν πεις δεν θα τα κάνεις. Όσα κι αν προγραμμάτισες ο χρόνος που είχες ήταν λίγος. Σαν τις τετραετίες που ποτέ δεν τελειώνουν στην ώρα τους.
Όσο για το χρόνο των εκλογών... Αν ήταν έξυπνα τα κόμματα που μας κυβερνάνε μόνο σε περιόδους διακοπών θα μας έβαζαν να ψηφίσουμε. Χωρίς να μας κόβουν τις διακοπές. Με παροχές και πακέτα εκδρομών. Τουλάχιστον, τότε η ψήφος μας θα είχε και κάποιο αντίκρισμα…

Η φωτογραφία είναι από την παραλία «Κάθισμα» της Λευκάδας όπου δρόσισα το κορμί μου από τον Νίκο Δανιηλίδη (www.daniilidis.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο "Σκαλιστής" ταξιδεύει στην Αθήνα

Ο Γιώργος Κορωνάκης για τον "Κανόνα της ορθής γωνίας"

Η ποιήτρια Έφη Μαχιμάρη για "Το Σταυροδρόμι των Ηρώων"